Tilbage til bogoversigten
Væv i form Væv i form - bagside Væv i form
© 1981 Dorthe Sigsgaard
Borgens Forlag
ISBN 87-418-5491


Forord

Mange undlader trods stor lyst at gå i gang med at væve, dels Fordi en væv er dyr og pladskrævende, dels Fordi vævning betragtes som svært og tidskrævende at lære.
I min undervisning har jeg forenklet både redskab og teknik. Et enkelt og billigt væveredskab er en spånplade hvor trendtrådene fastgøres på søm, placeret således at de afgrænser vævningens form. Når vævningen er færdig, tages den blot af sommene, og der er ingen efterarbejde med endehæftning m.v.
Det spændende for mig som væver har været at iagttage at denne vævemetode ud over at være enkel og billig indbyder til eksperimenter med utraditionelle udformninger af vævningen.
Hvor de store væve, med skafter slagbord skytter osv. lægger op til rektangulære former og geometriske mønstre stiller en væv i form af søm på en plade ingen begrænsninger til vævningens udformning.
Om bogens indhold blot dette: de ukomplicerede modeller står forrest og de lidt vanskeligere sidst. Alle modellerne er udformet som veste, idet disse rummer den del af beklædningen som stiller krav til pasform. Til dem, der ønsker at udbygge vestene til jakker eller frakker, er der allersidst i bogen et afsnit med forslag til hvordan dette kan gøres med enkle midler.

Dorthe Sigsgaard


Tilbage til bogoversigten