Tilbage til bogoversigten
Væv tøj i form Væv tøj i form - bagside Væv tøj i form
© 1983 Dorthe Sigsgaard
Borgens Forlag
ISBN 87-418-5491-8


Forord

Vævning i form på en spånplade med søm som afgrænsning af det vævede rummer andre muligheder end vævning på såvel væv som ramme. Disse er langt mere effektive ved fremstilling af kvadratiske stykker; men ved vævning af alle andre former, er vævning i form den teknik, som tager prisen hjem. Et enkelt eksempel fra bogen kan belyse dette, nemlig vævning af indsnit, der forløber ganske let ved vævning i form.
Trendopsætningen er nem, og uden spild - når vævningen er færdig tages den af sømmene og er klar, der er intet efterarbejde med endehæftninger osv. alle kanter er ægkanter, som gør sammensyningen nem.
Den gennemgående væveteknik er over en og under en trendtråd, og effekten fremkommer ved brug af forskelligt garn.
Dette er gentagelser for den der har prøvet at væve i form. Men da ikke alle anskaffer bøgerne i den rækkefølge de udkommer eller nogle anskaffer kun en af dem, har jeg valgt at gentage det vigtigste i bøgerne. Den der ønsker at væve jakke, nederdel, slipover eller top, skal have så mange oplysninger på stedet, at arbejdet kan glide uhindret.
Bogen er ikke beregnet til at læses fra ende til anden; men blad rundt i den, til du finder en model, der passer smag, tid og pengepung og læs så det afsnit side 9, som hedder Inden vævningen kan påbegyndes.

Dorthe Sigsgaard


Tilbage til bogoversigten