Tilbage til bogoversigten
Væv uden væv Væv uden væv - bagside Væv uden væv
© 1998 Dorthe Sigsgaard
Borgens Forlag
ISBN 87-21-00614-8


Forord

Hensigten med denne min syvende bog Væv uden væv er at vise tidssvarende vævninger med teknikken væv i form. Farver og mønstre ændrer sig år for år og pludselig er de vævninger, der er 10 år gamle, håbløst forældede. Ideen med de viste modeller er selv at kunne kombinere mønstre med farver og udformning fra andre modeller.
Desværre kan man ikke lære at væve kun ved at læse sig frem. Men da materialerne, der skal bruges til vævningerne er så enkle og billige er der ingen grund til at tøve. Begynd med en mindre vævning slå op i bogen og find svar på spørgsmål. Er man først i gang er denne vævemåde, enkel, ligetil, indlysende og dejlig.
Alle former kan væves. Find et godt mønster. Klip evt. mønsteret i et stykke lærred, og prøv om det er velsiddende, inden det væves. I bogen er der mønster til kosakhue, hjemmesko babystøvler og kaffevarmere. Andre mønstre til vævninger kan findes i sybøger og blade. Rigtig god fornøjelse!
En stor tak til min datten Ditte, for hjælp til vævning af modellerne, uden den var bogen ikke blevet færdig så hurtigt.

Dorthe Sigsgaard


Tilbage til bogoversigten